Saturday, 16 June 2012

7 Sikap Wanita Melalui Cara Berjalan
1. Kelihatan Seperti Tidak Memijak Tanah
Golongan wanita yang jalannya berginjat, wanita ini kononnya bersifat tidak jujur, mulutnya laser dan menyinggung perasaan orang lain terutamanya ketika berbual. Dia juga dikatakan terkenal dengan sikap egonya. Dan yang lebih parah, wanita ini biasanya seorang yang boros atau suka membazir tanpa berfikir sebelum berbelanja. Tapi jangan berkecil hati, kerana wanita seperti ini biasanya menjadi pujaan ramai lelaki.
2. Sering Menoleh Ke Kanan Dan Kiri
Wanita yang berjalan seperti ini biasanya pandai menyimpan rahsia. Walaupun ramai yang menganggap wanita yang berjalan seperti ini tidak jujur, suka menipu teman sendiri, dan merugikan teman bualnya, namun, ramai lelaki yang berusaha untuk menakluk hatinya. Kononnya wanita seperti ini senang diatur dan diuruskan.
3. Suka Menunduk
Wanita seperti ini katanya memiliki sifat yang tertutup. Dia hanya akan berbual dengan orang-orang yang rapat dengannya dan boleh dipercayai. Wanita seperti ini biasanya sukar untuk ditawan hatinya. Di samping sikapnya yang dingin, wanita seperti ini tidak peduli dengan percintaan. Namun, jika ada lelaki yang berjaya menawan hatinya, dijamin lelaki itu akan beroleh kebahagiaan. Ini kerana, wanita jenis ini sangat setia, dan dia tidak akan mengkhianati lelaki yang dicintainya.
4. Berjalan Menatap Lurus Ke Depan
Mereka yang berjalan seperti ini biasanya memiliki pendirian yang teguh, dan bukannya mudah hendak menggoncangkan imannya. Jangan sekali-sekali menentang apa yang pernah dikatanya, jika anda tidak mahu mendengar dia berleter panjang lebar. Meskipun pendiriannya teguh, tapi dia selalu berselisih pendapat. Jadi tak hairanlah kalau wanita seperti ini hanya mahu berbual dengan orang yang perpengalaman luas.

5. Badan Bergerak ke Kanan dan Kiri
Wanita yang berjalan dengan gaya yang sedemikian selalunya bersikap tidak ambil kisah dengan masalah yang berlaku. Apa pun masalah yang ada dihadapannya, dia menganggap itu sebagai perkara kecil. Walhal masalah itu sebenarnya agak rumit dan memerlukan kebijaksanaan untuk diselesaikan. Kerana sifatnya yang suka ambil mudah ini, banyak persoalan yang akhirnya tidak dapat diselesaikan dan akibatnya merugikan dirinya sendiri.
6. Badan Nampak Tegak
Wanita ini tegas dalam menentukan sesuatu. Dia tidak mahu urusan peribadinya dicampur oleh orang lain. Gaya bicaranya selalu serius seperti ingin menunjukkan dia memiliki pendirian teguh. Dan yang menarik tentang wanita ini, dia bertanggungjawap terhadap apa yang pernah dilakukannya. Dia menyenangi lelaki yang berdikari tanpa menghilangkan sifat-sifat romantiknya.
7. Berjalan seperti Zirafah
Maksudnya, ketika melangkahkan kaki, badannya kelihatan bergerak ke depan dan ke belakang. Wanita jenis ini sangat lemah perasaannya. Dia seorang yang mudah terasa dan mudah tersinggung. Jadi, jika berbual dengan wanita seperti ini sedikit sebnayak kenalah menjaga perasaannya agar tidak tersinggung, kerana wanita ini mudah mengalirkan air mata.
Panduan ini bukanlah semata mata hanya berguna untuk lelaki tapi boleh jugak di jadikan peringatan kepada wanita wanita diluar agar berjalan dengan sopan. Macam biasa, tip ini hanya panduan bukan semestinya betul dan setiap individu adalah berlainan. Sekian. Wallahualam.

JPA MARA scholarship!

assalamualaikum! 

dah lama sangat x update blog nie..hemm... xde la busy ke ape ke.. cume rasa macam lagu najwa latif..kosong kosong...haha..

sekarang semua kawan2 dah sambung belajar kat universiti, matrik, poli, tingkatan 6..budak2 mak lagam batch 7 Eleven semua da berterabur serata ceruk malaysia nie.. even ade yang bakal ke oversea lepas raya tahun nie.. beruntung la..cepat dorang fly..huhu..tinggal aku yang ntah fly ke x nie..

1 jun yang lepas da selamat dapat tawaran MARA under program kerjasama JPA MARA.. mestimacam konfius kan?? sebab JPA sepatutnye hanya tawarkan engineering programme je kan tahun nie?? selain national scholar dan bursary.. ntah kenapa..JPA mintak kerjasama MARA untuk adakan interview bagi a few programme yang JPA nak..so technically aku ditaja under JPA..


MARA and JPA..?
ape bezanya kan?? MARA tawarkan covertible loan sahaja.. no more scholar! JPA plak..bagi full scholar.. tapi mcm bese la.. kena la balas jasa JPA kan?? so ak kena bond JPA 4 tahun..! hehe..
okey la..xde la terkulat2 cari kerja kan?? there's a swarm of graduates out there yang tengah carik kerja tapi xdapat2.! recently,, ade rang undang2 persaraan yang baru tgh dibahaskan..( bagi bdk form 5 mesti faham since ade dlm buku teks sejarah tentang cara2 nk wujudkan undang2 baru . LOL) menurut undang2 baru tu.. umur minimum persaraan swasta adalah 60! bagi majikan yang berhentikan pekerja sebelum 60 akan didenda,,! whoa..makin susah la fresh graduates nk apply kerja..hemm.. ntahla..

but no worries dear! rezeki ade di mana2 and setiap manusia dah ditetapkan rezeki buatnye oleh ALLAH.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...